Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A diéta és az alkohol

19
máj.

Köszönöm Nektek a sok biztatást, drukkolást! Az eredményeket sajnos még nem tudom, de nagyon bizakodom. :)

 

Ezen a héten az alkoholokról írok egy kicsit, mert a hétvégén két jóbarátom megházasodott, és az esküvőjükön elfogyasztott alkohol energiatartalma nagyon meglepett.

Bár a diéta alatt kerülöm az alkoholt, van néhány alkalom, amikor a társaság vagy az esemény úgy kívánja, hogy mégis valamilyen alkoholos italt kell inni.

Azért ilyenkor sem jó túlzásba esni. Aki ritkán iszik, nem kell félnie a májkárosodástól, de azért érdemes tudnia, hogy hány kalóriát visz be alkoholos ital formájában a szervezetébe. Az alkohol gátolja, hogy a szervezet az elraktározott zsírt energiaforrásként fel tudja használni. Ráadásul izombontó hatása is van az alkoholnak, úgyhogy aztán az izmok építésére is rá kell gyúrni.

Íme, néhány ital energiatartalma 1 dl-ben:

    Ital         Kcal

Almabor

36

Asztali bor

83

Barna sör

51

Fehérbor

82

Gin

263

Konyak

246

Likőr

306

Pálinka

260

Pezsgő

76

Rum

231

Sör

43

Sütőrum

140

Tequila

200

Unicum

323

Világos sör

38

Vodka

231

Vörösbor

85

Whisky

248

 

És akkor még nem is említettem az éhséget, amit generálnak ezek az italok.

A másnapi „zabálás” pedig akkor is jelentkezhet, ha mértékkel sikerült inni. Így az alkohol nem egy, hanem máris két nap veszteséget okoz a diétában. Plusz az alkohol dehidratál is.

 

Szóval igyatok sok vizet az este alatt, így a macskajajt is elkerülitek, valamint legalább valamennyire visszagyorsítjátok az anyagcseréteket. Legyetek mértékletesek, a sör és a bor sem vészes energiatartalmú például kis mennyiségben. Lehetőleg kerüljétek a rövid italokat, mert minél magasabb az ital alkoholtartalma, annál több cukrot tartalmaz.

 

 

 

Követők

Daniella új élete dyna144

Facebook

Hirdetés