Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vizsga-para

09
máj.

A jövő héten lesznek az írásbeli záróvizsgák a suliban, ahova eddig jártam munka után, így az elmúlt pár napom a tanulás jegyében telt. Most, hogy pár év után újra vizsgákra készülök, felelevenedett bennem a korábbi készülési mechanizmus: a rágáskényszer, a jutalomfalatok  és a pihenés-evés.

Próbáltam leküzdeni ezeket a vágyakat, de azért egy kicsit engedtem a csábításnak. Bio bulátát, abonettet és puffasztott búzaszeletet rágcsáltam, salátát ettem és zöldalmát. Sajnos 100-200 kalóriákkal túlléptem a megszabott értéket, ráadásul kevesebbet és kevésbé intenzíven is mozogtam, mert úgy éreztem, sosem érek az anyag végére. Szóval az e heti mérlegeléskor nem számítok sok jóra. :(

Találjátok ki, én melyik csoportba tartozom.

....megyek is vissza tanulni...:)

Drukkoljatok hétfőn és kedden, hogy sikerüljenek a vizsgák! :)

A cél felelevenítése

26
ápr.

Nagyon jól esik, hogy ennyien mellettem álltok, bíztattok!

Többen megkérdezték, miért fogyózom, hiszen nem az a plusz 10 vagy 20 kiló számít ahhoz, hogy Bence szeressen. A mai bejegyzésemben erre szeretnék válaszolni.

Az régen rossz lenne, ha azért akarnék lefogyni, hogy ő szeressen. Szerencsémre tudom, hogy szeret. :) Azért szeretnék lefogyni, mert változatosságot szeretnék mutatni neki, így is tetszeni akarok neki, mert én is szeretem. :) Persze azért rajtam van a társadalmi nyomás is, azaz hogy a vékony a szép. Meg azért 90 kilósan feszengtem a cuccaimban, rossz érzés volt, hogy nem úgy álltak rajtam a ruhák, ahogy szerettem volna. (Persze tudtam volna találni olyat, ami jól áll, de jobban szerettem volna inkább lefogyni.)

De nem csupán erről van szó: olyan életmód kialakításán gondolkozunk, amely testileg-lelkileg megvéd minket a betegségektől, valamint amellyel gyermekeinknek is felelősségteljes irányt tudunk mutatni az életükre. Családjainktól hozzuk az értékrendünket, ellessük a követni kívánt életmód elemeit, de azért jó ezt az étkezésre és mozgásra vonatkozóan szakemberek tanácsaival kiegészíteni, és körültekintően kialakítani saját szokásainkat. Ez a leghangsúlyosabb része számomra a fogyásnak.

Nem fogom egy egész életen át számolni a kalóriákat, de már most, 10 hét után könnyebben megállapítom ránézésre, hogy egy étel hány dekagramm, és körülbelül hány kalóriát, fehérjét, szénhidrátot, zsírt tartalmaz, mint előtte, és ez nagyban segíteni fog abban, hogy ne csak finom, hanem egészséges ételeket készíthessek majd családomnak.

A programban a rövid távú sikerek látszódnak igazán, és persze nagyon élvezem a környezetem támogatását és a dicséreteket, amikkel elhalmoznak az emberek. De az lesz az igazi siker, ha egy életen át testi-lelki egészségben tudunk élni Bencével. Ajánlom a hosszú távú gondolkodást megfontolni mindenkinek, aki szintén le szeretne fogyni.

Feszülnek a határok

18
ápr.

Ezen a héten mind a mozgás, mind az étkezés terén elérkeztem a határaimhoz.

Most nem kellett suliba menni, de mégsem lett több időm. Sétáltam, úsztam, egyik nap pedig alakformáló tornára mentem. Ugyanaz volt a tanár, akihez először elvittek a Vitalteam-es fiúk, és akkor csak negyed óráig bírtam a gyűrődést, most pedig már végig – igaz, súlyok nélkül. Ezen a napon elég későn végeztem, ráadásul a busz is elment, ami a Colosseum Fittness felé jár és ami hazavisz, így elgyalogoltam a másik, normális esetben kb. 10 percre lévő buszmegállóig. Bár nem mértem az időt, szerintem legalább fél óráig tartott, míg eljutottam odáig, mert út közben meg kellett küzdenem a csontig hatoló hideg széllel és lábfájós cipővel. Olyan szinten fáradt voltam, hogy nagy önsajnálatomban sírva fakadtam, mert annyira messze volt még az otthon. Aztán mozgás-ügyileg tartottam egy pihenőnapot, de az lesz az igazi, amikor több napig nem kell semmi kötelezőt csinálnom.

 

Étkezésben már nagyjából túljutottam az édesség-mánián, legalább is sikerült lecsillapítani néhány müzli szelettel (na, nem egyszerre!) és 45 kalóriás négercsókkal (ez borzalmas), de jön az újabb kihívás: a húsvét. Lesz zsíros sonka, tojás, torma és még néhány étel, ami ilyenkor szokott lenni, de én külön megtervezem az én kis ételeimet, és inkább arra buzdítom a családomat, hogy a húsvétot lelkileg éljük meg. Persze előre tudom, hogy hiába, hiszen vendégség is lesz, így nagyon erősnek kell maradnom, hogy ne csábuljak el kalóriadús finomságokra.  Szerencsére azért a diétázók rendelkezésére állszámos recept, amelynek alapanyagai a sovány sonka, a répa, retek és idényzöldségek, illetve a natúr joghurtból készült öntetek.

Nagyon boldog húsvétot kívánok Nektek!

Kőkemény vagyok! :)

12
ápr.

Most már úszom, biciklizem, tornázom, kondizom, jógázom…minden napra jut valami kihívás. Az intenzívebb edzések után több ételt, energiát és pihenőnapot kíván a szervezetem, ezért egyre nagyobb akaraterőre van szükségem ahhoz, betartsam a szakemberek által javasolt étrendet, illetve mozgástervet.

De kitartok. Szerencsére Kriszta és a Vitalteam-es fiúk is minden alkalommal bíztatnak, dicsérnek, amikor találkozunk, nem hagyják, hogy meginogjak.

A múlt hét óta sem szűnt meg a sikerekkel járó boldogságérzet, ami alapvetően csodálatos, egyetlen oldala van csupán, ami zavaró, mégpedig, hogy így sokkal engedékenyebb vagyok magammal a nassolás és a pihenőnapok tekintetében.

Egyik nap például nem volt időm ebédelni, ezért csak megkóstoltam, amivel megkínáltak: péksütivel – eddig ez szóba sem jöhetett. Eleve hülyeség volt péksütit enni, de amikor beírtam a kalóriaszámlálóba, akkor még jobban meglepődtem. Pláne, hogy amikor hazaértem, akkor próbáltam ebédelni, és a kiéhezés miatt nagy mennyiséget is ettem.

Szerencsére azért több oldalról kapok segítséget ahhoz, hogy mit érdemes ennem: Péter segített elkészíteni az egyik receptet, amit Krisztától kaptam. Az étel készítése nagyon jó hangulatban telt, ráadásul közben jót beszélgettünk az elkövetkező intenzívebb edzésekről is.

A helyzet fokozódik

05
ápr.

Ez van most

 

Sikerélményeimnek és a dicséreteknek köszönhetően egyre jobban érzem magam a bőrömben! Tudom, hogy még bőven van mit leadni a célig, de a közérzetem máris sokkal jobb. Bence is egyre jobban bíztat! Mostanság edzőim elkezdték növelni a terhelést, így már voltam aerobic órán, egyre többször teszem meg a lakó- és munkahelyem közti 10 km-es távolságot biciklivel, és úszni is fogok járni, valamint aqua jogging-ra.

 

Talán ennek köszönhető, hogy megnőtt az étvágyam, és egyre nehezebb tartanom a napi 1500 kalóriát, valamint megállni, hogy hetente csak egyszer-kétszer egyek édességet, akkor is olyat, ami cukor- és zsírmentes. De az is lehet, hogy most értem el ahhoz a szakaszhoz, amelyben általában megtörök: egy kis sikerélmény után meggyőz a kisördög, hogy lazábbra lehet venni a diétát, és aztán egy nassolásból kettő lesz, és így tovább.

 

De most ÉLETMÓDOT váltok, tehát próbálom győzködni magamat, hogy nem szabad engednem a kísértésnek, és meg kellene szoknom, hogy még az édesség alternatívákból is kevesebbet fogyasszak a jövőben.

 

 Így fogyok

 

Többen kérdeztétek, hogy hogyan sikerült fogynom. Már korábban leírtam az alapelveket, amelyeket szem előtt tartok, de most kiegészítem egy mintaétrenddel, amelyet dietetikustól kaptam. Inspirációnak mindenképp jó (akkor is, ha átlag alatti fizetéssel rendelkezünk). :)

 A kiemelt ételek receptjeit elolvashatjáok a Life.hu-n.

 

 

 

Követők

Daniella új élete dyna144

Facebook

Hirdetés