Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A régi és új életem

20
feb.

Még most is nehéz elhinni, hogy engem válaszottak!

Az elmúlt egy-két évben rengeteg jó dolog történt velem: eljutottam Spanyolországba, nyertem több sorsoláson is (könyvet, szállást, fesztiválbelépőt), végre igazi felnőttes munkám lett, de mégis a legnagyobb boldogság az volt, hogy Bence megkérte a kezem. Az idei év pedig még ennél is jobb lesz, hiszen a Life.hu csapata segít abban, hogy a nagy napon ne csak azért érezzem szuperül magamat a bőrömben, mert hozzámegyek a nagy Ő-höz, hanem hogy magamat is igazán szépnek láthassam.

Korábbi kísérleteim

Mindig is túlsúlyos voltam, de 10 évesen tettem először kísérletet arra, hogy fogyjak. Szüleim elvittek szakemberhez, és a javasolt étrend alapján látványosan leadtam a feleslegemből, de még mindig maradt rajtam. 12 évesen szépen lefogytam, egy évig tudtam is tartani, de aztán az akkori problémáim kihatottak az étkezésemre is, így ismét túlsúlyos lettem. Legközelebb 15 évesen fogytam nagyobb mennyiséget 3 hónap alatt úgy, hogy naponta 1 zsömlét ettem és hetente többször futottam, de aztán minden a klasszikus forgatókönyv szerint történt: ahogyan normálisan étkeztem, szépen lassan (de csak azért, mert vigyáztam az étkezésekre) elkezdtem visszahízni a kilókat. 18 évesen voltam a legjobb formában, 19 kilóval kevesebb voltam, mint most. Nagyjából két évig sikerült megtartani a jó alakot úgy, hogy alig ettem, mert egész nap suliban voltam, aztán meg gyakran jártam bulizni, és a kis zsebpénzemet sajnáltam kajára költeni. Akkor is általában esténként tudtam csak enni meleg ételt, de aztán végül is egyszercsak felszedtem 10 kilót, amit azóta sem tudok levakarni magamról.

Próbáltam bevetni a régi trükköket, a kevés ételt és a mozgást, de valahogy nem akart használni. Egy év után, 2008-ban felkerestem a házoirvosomat azzal, hogy nem tudok lefogyni és segítsen. Akkor ő életmódváltást, a kalóriabevitel csökkentését javasolta, és hogy édességből próbáljak minél kevesebbet minél ritkábban és délután 5 óra előtt fogyasztani. Fél év alatt 2 kilót fogytam így, ami jobb volt, mint a semmi, de többre vágytam. Mivel dietetikushoz nem tudtam eljutni TB alapon, megcsináltam a 90 napos fogyókúrát, hátha hatékonyabb lesz. 6 kiló le is ment vele, de fél éven belül sajnos az is visszajött. Aztán jött egy cigileszokási kísérlet és egy szakdolgozat kombinációja, ekkor voltam eddigi rekordsúlyomon, amin most is (91 kg). Aztán elkezdtem zumbázni, másfél évig csináltam, rengeteg sikersztorit hallottam ezzel kapcsolatban, mindeközben pedig szépen lassan elkezdtem beépíteni a zöldségeket, az édesítőszereket, a kókuszolajat az étrendembe, de csak öt kiló tud lemenni hosszú idő óta, és mindig elég hamar visszajön.

2013 decemberében ismét elmentem a háziorvoshoz és megkértem, hogy vizsgálja meg, hogy a pajzsmirigyem rendben van-e, mert egyszerűen már nem tudtam eldönteni, hogy nekem kevés az akaraterőm, vagy valami gond van-e. Azért csodálkoztam, mert lassan már 10 hónapja nem gyújtottam rá, és ha ezt sikerült megállni, akkor mást is. A vérvétel kimutatta a pajzsmirig alulműködést, vizsgálat vizsgálatot követett, és elkezdtem szedni egy gyógyszert, de ettől önmagában nem fogok fogyni. Az túl egyszerű lenne! :)

Motivált vagyok!

Szóval most iszonyúan örülök, hogy végre kapcsolatba kerültem olyan szakemberekkel, akik megmutatják nekem konkrétan, hogyan kell igazán egészséges életet élni. A médiából nehéz tájékozódni, mert egyik cikk istenít egy módszert, a másik pedig leszólja ugyanazt. Így kezdtem el tavaly ősszel gyúrni és rizst enni ebédre, mert nagyon biztosra akartam menni, és egy könyvet elolvastam a testépítésről és a fogyásról, amiben inkább az izomépítést javasolta a szerző. Fogyni nem fogytam, de legalább erősebb lettem: tudtam vinni anyukámnak egy karton ásványvizet a boltból.

Remélem, hogy konkrét étrend-variációkat, recepteket is kapok, mert ha lenne egy-két alap, úgy könnyebben tudnék és is kreatív lenni a konyhában. A házasságunkban is szeretném az egészséges életmódot követni, és szeretném megtalálni az arany középutat a párolt zöldségek és a férfi "húst hússal" ízlés között. Sajnos a normál egészségügyi ellátásban nehéz hozzájutni ilyen információkhoz, pedig honnan máshonnan várhatná az ember a megbízható tanácsadást, ha nem onnan? Így csak csalódik az ember, ha ott is magára utalják az információk begyűjtésében, hiszen kénytelen visszatérni az inspiráló, de ugyanakkor nem személyre szabott anyagokhoz, amelyek nem biztos, hogy eredményt hoznak.

Szeretném megtanulni, hogy hogyan lehet rávenni magamat a napi mozgásra. Már most nehéz, mert munka után még suliba megyek hati kétszer, nameg szeretnék Bencével, szüleimmel, barátaimmal is foglalkozni, az energiám pedig már délutánra elfogy. Majd később azonban még nehezebb lesz a helyzet, mert még ha időt fogok is találni a munka és a gyerekek és a férjem után, akkor is úgy látom, leginkább a pihenési lehetőséget fogom keresni. De ha megtanulom, hogyan építsem be a mindennapokba a mozgást, akkor valószínűleg meg fogom tudni oldani később is.

 

 

 

Követők

Daniella új élete dyna144

Facebook

Hirdetés